Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

A la Ràdio Municipal de Pollença.

camins | 30 Setembre, 2012 07:57 |

 

Dijous 4 d’Octubre, podreu escoltar alguns membres de la Plataforma Pro camins a Pollença a l’emissora municipal, 107.9 parlant de la problemàtica de camins a Pollença en general, i de la situació de la carretera vella de Pollença a Lluc, titularitat del consell i que segueix tancada.

Ja n'hi ha prou.

camins | 22 Setembre, 2012 08:50 |

 

Us adjuntam escrit en que sol·licitem poder recuperar l’ús de la carretera vella de Pollença a Lluc.

 

  Les diferents associacions,  EXPOSEN: 

Primer.- Que en el BOIB número 76 de 29-05-2012 es publicà la notificació de l’acord  del Ple del Consell de Mallorca de 8-03-2012 i que en  el punt 3 diu “ Prevenir als interessats que, de no desistir  en la usurpació o pertorbació del domini públic  en un termini de quinze  dies  comptadors de l’endemà  de la recepció de la notificació d’aquest acord , es procedirà  a la utilització dels mitjans d’execució forçosa  prevists  en els articles 97 a 100 de la Llei 30/1992. 

Segon.-  Que estem assabentats que les notificacions les han rebudes els interessats i les “ usurpacions o pertorbacions “ encara persisteixen . 

Tercer.-  Que han passat mes de tres mesos i no tenim noticia de que s’hagi procedit a la  execució forçosa prevista per la Llei 30/1992. 

Quart.- Que les persones que formen part de les organitzacions  abans esmentades  i altres simpatitzants  que donen suport a la iniciativa  del punt cinquè  d’aquest escrit ( GOB , GEM ,tots els grups excursionistes i altres que hi vulguin formar part) han participat en la neteja de camins públics col·laborant amb els Serveis de la Conselleria . En camins com el camí de Can Pelat (Alcudia) , camí de s’Escaleta (Alaró), camí de ses Forques (Santa Maria)  etc….. i també amb ajuntaments com en el cas de la neteja d’un camí a Alaró el Juny passat.   

Cinquè.- Els grups esmentats a l’encapçalament d’aquest escrit organitzam una excursió reparadora o  restauradora  de les “usurpacions o pertorbacions del domini públic” fetes a la carretera Vella i camí Vell de Lluc , pel dia 25 de novembre d’aquest any. 

Sisè.- Que les actuacions  reparadores i per tant amb voluntat de col·laboració amb el Consell Insular de Mallorca  per l’esmentada execució forçosa esmentada al BOIB número 76 de 29-05-2012 i prevista per la Llei es farien en punts esmentats en el BOIB de 29-05-2012 : punts 1 , 3,  8, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, i 19 del camí Vell de Lluc  senyalats  en vermell  a la còpia  del mapa   nº 1 i de la carretera Vella construïda a partir de 1920 en els punts 1 i 2 senyalats en verd  a la copia de mapa nº2 de la Conselleria .que adjuntam.

 Setè.- Que els grups organitzadors estam disposats a fer front de les despeses materials  i de la feina física, per tal de llevar els obstacles que impedeixen l’ús de la via i traslladar els elements pertorbadors , encara que seria molt important poder comptar amb mitjans materials i humans  que la Conselleria disposa pel restabliment de la legalitat vigent. 

 

 (Segueix)

Carta al senyor Batle de Pollença.

camins | 17 Setembre, 2012 15:07 |

Benvolgut senyor Cifre Ochogavia,

 

He de dir, amb certa decepció, que no m’hagués pensat mai que en aquestes alçades de legislatura s’hauria esvaït el crèdit que li donava -tot i la distància ideològica que ens separa-, i que de les felicitacions sinceres del principi per haver encapçalat la llista més votada a les passades eleccions, hauria passat a observar com sembla anar adquirint tics més propis d’una persona poc avesada a la cultura democràtica que a les persones amb un tarannà dialogant.

No pretenc fer una anàlisi d’aquest any i mig de legislatura, ni tampoc recordar que el seu cap al capdavant del govern balear, tot i prometre una millora de l’economia, l’única mesura efectiva que ha sabut impulsar és la de l’arraconament del català a la nostra administració; senzillament, només volia contestar unes declaracions que sembla que va fer a l’emissora de ràdio municipal.

Em referesc a un consell que va adreçar als membres de la Plataforma pro camins públics i oberts, organització que vostè considerà no registrada, cal dir que de manera encertada, així i tot, aprofit per dir que els seus representants estam associats a l’organització ADIM (Amics d’Itineraris de Muntanya) amb la qual cosa tenim garantida personalitat jurídica en les accions que vulguem emprendre. En aquestes declaracions ens va aconsellar que si no podíem esperar que s’obrís el camí de Santuïri, el millor que podíem fer era botar la barrera, atès que considera que ja en sabem; sembla que el molesta que demanem que es pugui exercir el dret de pas a camins amb reconegut ús públic.

 (Segueix)

Xerrada a Santa Maria.

camins | 10 Setembre, 2012 05:59 |

DIVENDRES 28 DE SETEMBRE.

A LES 20,30 h A LA BIBLIOTECA CAS METGE REI.

 (Segueix)

Santuïri segueix tancat.

camins | 08 Setembre, 2012 16:56 |

      Volem l’obertura immediata del camí de Santuïri. 

El dimecres 25 de Juliol, a proposta dels grups de l’oposició i després de que un grup de veïnats presentes 812 signatures, es va aprovar a l’Ajuntament de Pollença una moció per l’obertura immediata del camí de Santuïri.

Aquest camí connecta el Camí del Cementiri amb el Camí d’Almadrava (MA-2202), un camí que ja es troba documentat a finals del segle XIX. L’ús d’aquest camí no es limita, com en altres indrets, a excursionistes o turistes, sinó que també és usat per molts veïns que accedeixen a les seves finques o bé que l’empren com a via per descongestionar l’accés a l’escola Joan Mas i el poliesportiu en hores punta.

Per tant, despres de un mes i mig de l’aprovació de la moció, i a pocs dies del començament del curs, no entenem del incompliment d’aquest acord de plenari per part del equip de govern.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb