Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

GADMA denuncia obres il.legals al camí de Bàlitx (Sóller)

camins | 29 Octubre, 2011 11:41 |

El camí ancestral de Bàlitx, que comunica la possessió de Balitx de Baix amb el Mirador de ses Barques està sent desviat del seu traçat original, a l'altura de la possessió de Bàlitx d'Enmig.
Es dóna la circumstància que aquesta possessió ha estat comprada recentment per la família Fierro-March. Ens trobam per tant amb una altra -una de tantes- usurpacions de camins públics. Ternelles, Planícia, camí de Coanegra, camí Vell de Lluc a Pollença i tants d'altres formen ja la llarga llista negre de camins públics apropiats per particulars grans propietaris, llista a la qual ara haurem de sumar el camí de Bàlitx si no actuen les autoritats.
 (Segueix)

Recurs d’apel·lació contra la sentència del camí de Ternelles.

camins | 28 Octubre, 2011 18:58 |

L’Ajuntament de Pollença es reserva el dret de presentar la demanda en el termini màxim de vint dies.

Balears | Part Forana.
 
27/10/2011. 
 (Segueix)

Comunicat Ternelles

camins | 21 Octubre, 2011 13:09 |

Vista la sentència 00095/2011 del Jutjat número 2 d’Inca referent a la titularitat del camí de Ternelles, per a nosaltres públic a tots els efectes fins a dia d’avui, no podem més que manifestar el nostre desacord amb aquesta qüestió, per tant, consideram que es deixa oberta la via del recurs

.Un cop llegida aquesta sentència, i amb tot el nostre respecte cap al sistema judicial i el seu ordenament, hem de fer palesa la nostra incredulitat en alguns punts:

Primer.- No entenem la consideració de camí privat amb una servitud pública d'accés al mateix, tot considerant que el seu ús immemorial és prou evident i que, a més, queda clar en la sentència de 19 d'octubre de 2001. Afegir que, segons la Llei de Costes, com a camí que dóna accés a la mar la servitud d’ús públic ha de quedar garantida, per tant, no acabam de comprendre els arguments que s’han utilitzat per arribar a considerar aquest camí com de titularitat privada, i tampoc no consideram en absolut que aquesta sigui acreditada.

Segon.- Tampoc no entenem el breu espai de temps concedit, és a dir, només cinc dies, per decidir si es recorrerà la sentència.

Tercer.- Consideram que el fet econòmic no pot ser una excusa perquè el nostre Ajuntament no recorri una sentència amb la qual en absolut es pot sentir satisfet, i diem que no pot ser excusa atès que el recurs contra aquesta sentència no li suposa cap càrrega, fora, evidentment, de les que suposen els honoraris de la seva procuradora i el seu misser.

Per tot això, no ens queda més que sol·licitar a la Corporació Municipal que valori la importància de mantenir aquest camí per al nostre municipi i que, per tant, presenti recurs. De no fer-ho així entendríem que el nostre Ajuntament es desentén de la seva obligació.

Inventari de béns a Pollença.

camins | 03 Octubre, 2011 08:37 |

                La inclusió de camins de Pollença  a l’inventari de béns, aprovada a plenari. 

- Moció presentada a proposta de la plataforma pels grups municipals de Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, Unió Mollera Pollencina, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa a l'aprovació definitiva del catàleg de camins del municipi de Pollença.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb