Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Carta Oberta al senyor Batle d’Alaró.

camins | 29 Abril, 2011 07:32 |

Benvolgut senyor Simonet,

 

Crec que no és res nou ni poc freqüent a Mallorca el fet de fer parts i quarts, ni el fet d’afavorir interessos particulars per damunt d’interessos generals, és més, dins el vostre partit sembla ser que ja s’ha mostrat la concepció poc escrupolosa del concepte de públic i privat, però confiava que el concepte de garantir el pas per un camí públic era almenys dins del vostre vocabulari.

Després de voler mantenir converses amb vós per tal de recordar-vos que el camí de Ses Artigues, en el pas de s’Escaleta, és públic i que, per tant, els veïns que confronten amb aquest camí no hi poden col·locar cap impediment, en tot cas, hauria de ser l’Ajuntament, amb el permís de la Conselleria de Medi Ambient, qui efectuàs qualsevol acció en aquest camí, veiem des de les vostres declaracions com voleu mantenir aquest criteri tan arbitrari.

 (Segueix)

Tothom a Coma-sema.

camins | 29 Abril, 2011 07:16 |

Diumenge, 8 de maig, tothom a Coma-sema.


Marxa reivindicativa per exigir l'obertura de l'antic camí reial de Bunyola a Lluc

Dijous, 28 d'abril, s'ha convocat oficialment, davant la barrera que tanca el pas al camí públic de Coma-sema (Bunyola), la marxa reivindicativa prevista per dia 8 de maig, organitzada per associacions, entitats i veïns de Bunyola amb el suport d'entitats en defensa dels camins públics de Mallorca. L'acte s'iniciarà a les 10:00 hores a la plaça d'Orient.
Properament en tendreu més informació.

 (Segueix)

LA VALL DE COANEGRA

camins | 25 Abril, 2011 07:00 |

Coneguda per la majoria dels excursionistes, la vall de Coanegra és una de les joies de la naturalesa de la Serra de Tramuntana. Als estreps del Nord-Est, on comença la vall s’hi troba el conegut Avenc de Son Pou. Multitud de coves per aquí i allà de la vall han servit sovint de refugi, moltes d’elles amb testimonis de Myotragus balearicus.

 (Segueix)

CAMÍ DES CABÀS.

camins | 23 Abril, 2011 09:35 |

El camí des Cabàs, tal i com és coneix a Santa Maria el tram del camí que va d’Alaró a Bunyola, és un antic camí de peu de muntanya. Utilitzat des de temps immemorials, apareix clarament documentat a partir del segle XIII com a camí reial.

El seu recorregut, com tants de camins del Raiguer transcorre entre zones de bosc de pinar i camps de conreu, amb antics testimonis de forns de calç, rotlles de carboner, sistemes d’albellons i antigues marjades.

.

 

 (Segueix)

Vies de comunicació necessàries?

camins | 14 Abril, 2011 07:15 |

Després de dues legislatures al llarg de les quals la problemàtica del tancament camins públics a Mallorca s’ha fet palesa, una cosa sembla evident: bona part de la població és conscient que mantenir aquestes antigues vies de comunicació entre nuclis i punts d’interès és, a banda d’un fet que correspon a les institucions públiques, un fet important per tal de mantenir l’oferta complementaria a l’illa de Mallorca.

Per tant, correspon a les autoritats competents en la matèria fer les passes necessàries per fer-ho efectiu. S’ha de dir que molts d’ajuntaments encara no disposen de catàleg de camins públics, i encara menys són els que han inclòs aquest catàleg al seu Inventari de béns.

 (Segueix)

Camí de ses Artigues

camins | 11 Abril, 2011 07:15 |

Adjuntam comunicat de Gadma:

 

A Gadma ens ha arribat la informació que   l'Ajuntament  d'Alaró sembla que autoritza la col·locació d'unes barreres al camí de s'Estret o Camí de ses Artigues que és la via més ràpida d'Alaró a Orient, pel pas de s'Escaleta. Sembla que l'ajuntament pensa autoritzar als veinats a col·locar les barreres, això significaria que els propietaris són els veinats, totalment fals. El camí és públic i només l'ajuntament amb les autoritzacions pertinents d'Espais Balear de la Natura, Conselleria de Medi Ambient pot realitzar obres a aquest camí. En aquest camí gairebé l'unic transit rodat que hi ha és el dels veinats, sovint per traginar totxos. Usen com a excusa  que tenen animals i aquesta barrera els impediria el pas i  també que passen cotxes. La nostra opinió és clara: qui té animals que els guardi a ca seva i sobre la queixa de que hi passen cotxes, ens consta que el volum de trànsit és gairabé insignificant.

Anys enrera aquest camí va esser encimentat de manera il.legal, ara volen barrar-lo per tenir un espai privat per a ells. Això és del tot inacceptable, injustificable i d'un cinisme prepotent: EL CAMÍ ÉS PÚBLIC, de tothom i no es pot consentir aquest tipus d'abusos per part de ningú, i ens sembla intolerable que el batle del municipi Joan Simonet (PP), faci el joc de quatre amics a canvi, probablement,  de vots, ja que s'acosten les eleccions.
Tot es troba dins Paratge Natural Serra de Tramuntana, ZEPA i ANEI i el camí, empedrat a trams, és dels més antics de Mallorca

Alaró prohibeix el pas de motos i bicis per Solleric.

camins | 06 Abril, 2011 07:14 |

Balears | Part Forana

L’Ajuntament vol garantir així la protecció i la conservació del camí públic que el Consell de Mallorca està recuperant, després que estigués a punt de desaparèixer pel mal ús.

 L'Ajuntament d'Alaró vol garantir la protecció del camí de Solleric i evitar que, tal com va succeir en el passat, la via pugui ser sotmesa a destrosses. Per fer-ho, la Sala vol prohibir-hi la circulació de bicicletes i vehicles de motor, principalment pels trams que antigament el poble utilitzava per anar fins als municipis d'Orient i Escorca. El Consistori ha fet pública la seva intenció mitjançant una resolució de batlia i ja n'ha informat el Consell, institució que ha donat el vistiplau a la mesura.

 (Segueix)

Darrers mesos de legislatura.

camins | 04 Abril, 2011 07:14 |

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb