Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

EL CAMÍ DE CAN MALLOL JA TORN SER DE TOTS.

camins | 28 Març, 2011 07:05 |

El passat 12 de desembre, es feia una excursió reivindicativa pel camí de can Mallol; éren molts, prop de dues-centes persones, defensant la titularitat pública i el traçat tradicional d'aquesta via, que connecta Establiments amb ses Rotgetes i des d'allà amb Esporles, s'Esgleieta, Valldemossa o Bunyola. Unes grans barreres desviaven el camí, dificultant la caminada, impedint seguir l'itinerari original i bloquejant l'accès alguns dels aspectes paisatgístics, patrimonials i naturals més ressenyables.

 (Segueix)

Excursions Es Fangar.

camins | 21 Març, 2011 08:15 |

Petit planol d'excursions que es poden fer pels camins des Fangar.

 

 

Neteja Es Cabàs.

camins | 20 Març, 2011 08:30 |

El dissabte 19 de març,una trentena de persones hem netejat de brossa, pedres i deixalles el camí d'Álaró-Bunyola, fins la barrera des Cabàs. Han vingut gent de Pollença, Esporles, Palma, Bunyola, Santa Maria... Els binissalamers de GADMA han donat un bon repàs de vegetació amb els motorets de serrar i les desbrossadores. L'Ajuntament de Santa Maria ens ha obsequiat amb un berenar als assistents, i hem col.locat un rètol indicatiu.
 (Segueix)

Neteja Síquia d'en Baster.

camins | 19 Març, 2011 08:15 |

Es Cabas 19/03/2011.

camins | 16 Març, 2011 21:09 |

Dissabte passat no va ser possible dur a terme la neteja del camí des Cabàs pel mal temps i es va ajornar per DISSABTE DIA 19, A LES 9 h AL PARC DE CAN BORREÓ.
No cal insistir en la importància de la teva participació.
Es tracta d'una jornada reivindicativa, en un moment crucial en que l'Ajuntament de Santa Maria prendrà una resolució sobre la titularitat del camí aquest mateix mes.
Netejarem de brossa i escombreries el tram que és públic.
Col·locarem un rètol sobre la titularitat pública del camí Bunyola-Alaró.
 És una demanda col.lectiva de totes les Associacions pro camins.
Gràcies per la teva assistència!!


 

 (Segueix)

La llista d’espera per fer el camí de Ternelles arriba al mes de juny

camins | 15 Març, 2011 08:15 |

Balears | Part Forana

A l’espera que es dugui a terme el judici que dirimirà la titularitat pública o privada de la via, la demanda puja i ja no se’n donen autoritzacions en diumenge fins al juny.

 (Segueix)

Es Cabàs.

camins | 09 Març, 2011 08:15 |

Camins d' Esporles.

camins | 07 Març, 2011 08:15 |

 

L’Ajuntament d’Esporles vol assegurar la titularitat i l’ús públic dels camins públics del terme. Per aquest motiu, el plenari municipal va acordar el passat 24 de febrer, incorporar a l’Inventari Municipal tots els camins considerats públics al Catàleg de Camins del Consell de Mallorca. A més, es va comprometre a obrir un expedient d’investigació als camins amb indicis de titularitat pública en els casos en que aquesta no es troba prou documentada.

 (Segueix)

Els camins públics de Lluc.

camins | 01 Març, 2011 08:15 |

L’aprovació recent dels catàlegs de camins públics d’alguns municipis de la Serra de Tramuntana i de la comarca del Raiguer palesen l’existència d’una important xarxa de camins PÚBLICS que conflueixen a Lluc. Una ruta de peregrinatge tradicional i vinculada a la figura de la Mare de Déu de Lluc, patrona de Mallorca. És hora de recordar ara el que anys enrere ens comentaven en el pròleg els autors del llibre…
ELS CAMINS DE LLUC
“Des de tots el pobles de l’illa s’ha peregrinat tradicionalment al santuari de Lluc per diferents rutes que conflueixen en tres camins principals. El més important és el que avui es coneix com a Camí Vell de Lluc, que permet accedir al monestir des del poble de Caimari, on es junta amb la majoria de les rutes dels pobles del Pla.
Però també cal parlar de les altres dues rutes principals, que permeten arribar a Lluc des de la resta del pobles de sa Muntanya. La primera la constitueixen el camí de Sóller i les seves nombroses ramificacions. És tracta d’un itinerari molt emprat encara ara, tot i les mutilacions que ha sofert. L’eix principal neix a la vila de Sóller i pel llogaret de Biniaraix s’endinsa per l’espectacular Barranc de Biniaraix. Travessa la fondalada de l’Ofre per a dirigir-se després als embassaments de Cúber i des Gorg Blau. S’arriba així a les possessions de Son Nebot, Escorca (amb l’església de Sant Pere) i Son Macip, per entrar ja dins les terres del santuari i juntar-se amb el Camí Vell de Lluc, vora la Font Coberta. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb