Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Planícia camí públic i obert!!!

camins | 26 Febrer, 2011 11:26 |

COMUNICAT DE PREMSA

Avui matí, a Banyalbufar, hem sabut que han llevat la barrera que hi ha a la partió entre

les possessions de Planícia i d’Es Rafal, situada en el Camí Antic de Planícia. Com es

pot veure a les fotografies adjuntes, la barrera ha comparegut davant les cases de la

finca pública.

Sembla evident que això no ha estat cosa dels co-propietaris de la barrera, és a dir, la

Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient (Planícia) i la societat Partero S. L (Es Rafal).

per tant, hem de pensar i considerar que es tracta d’una acció realitzada per altres

persones que, segurament i amb aquest fet, han volgut cridar l’atenció i mostrar el seu

desacord amb el tancament amb pany i clau de l’esmentat camí. Desacord que, no cal

dir-ho, nosaltres també compartim.

 (Segueix)

Electrifiquen el camí públic de Planícia.

camins | 18 Febrer, 2011 08:15 |

Parau atenció a la nota que ens arriba des de Banyalbufar. Sembla que volen electrificar el camí públic de s’Arboçar per evitar que la gent pugui continuar passant de camí cap a la finca pública de Planícia.

Divendres passat ens avisaren que els nostres estimats Benson “electrificaven” la seva barrera. Dissabte passat hi anàrem i amb un mòbil ferem les fotos que vos adjunt. Diumenge ens digueren que en Benson en persona hi posava els “seus” cartells. Dilluns presentàrem escrits amb les fotos a la Conselleria de Medi Ambient, a Espais de Natura i a l’Ajuntament. Algú ens va dir que el divendres un agent de medi ambient va passar per allà i ja va dir-los que “no posessin ni una palada més”. Un altre “algú” també ens va dir que haurien de tornar desmuntar les barreres perquè no tancaven bé. Ahir, dimarts, tot estava com divendres, excepte que havien tapat la síquia que, des de les cases, condueix els tubs del cablejat fins a les barrreres. Fins avui no hem sabut res més de ningú.

A. C. Bany-Al-Bahar

Sectors ecologistes veuen amb recel els vedats de caça major

camins | 17 Febrer, 2011 08:00 |

GADMA i la plataforma Camins Públics Oberts s’oposen a les tramitacions i sostenen que l’objectiu final dels propietaris “és tancar el pas als camins públics”

Balears | Part Forana

 El recent anunci de la tramitació de deu vedats de caça major nous a Mallorca ha estat rebut amb recel entre els sectors ecologistes i que defensen el lliure accés als camins públics. El Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA) es mostra en contra de la concessió de nous vedats, perquè considera que, "amb l'excusa de convertir finques de la serra de Tramuntana en vedats, els amos de la finca el que realment faran és barrar els innombrables camins públics que hi ha".

 (Segueix)

Documentació camí des Cabas.

camins | 07 Febrer, 2011 20:28 |

1.- Fragment del mapa elaborat pel servei cartogràfic militar de finals del segle XIX, que es troba ubicat al castell de Sant Carles de Palma, on es veu clarament senyalat el camí des Cabàs en el tram en qüestió.

 (Segueix)

De Carretera a Xaragall.

camins | 02 Febrer, 2011 08:15 |

Com ja és sabut, des de la plataforma pro camins públics fa més de cinc anys que reclamem l’obertura d’alguns trams de la carretera vella de Pollença a Lluc. El fet que desencadenà les nostres denúncies fou el tancament del camí a l’alçada de la finca de l’Empeltada, atès que es tancava un camí públic per obrir un xaragall, tallant algunes alzines per habilitar aquest camí públic. El pitjor de tot és que aquesta iniciativa del propietari era feta amb el vistiplau del Conseller de Medi Ambient, l’afortunadament retirat Miquel Àngel Borràs. Semblava que hi havia un conveni que nosaltres sempre hem considerat invàlid per diferents motius: no s’havia publicat, el batlle de Pollença no l’havia signat, que era un dels requisits del conveni, no s’ha revertit en cap moment la titularitat pública del tram reclamat del camí.

Incomprensible, la situació d’aquest tram d’una antiga carretera feta per la diputació provincial.  (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb