Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Denúncies al Jutjat de Inca.

camins | 10 Maig, 2007 18:50 |

Antoni Gorries I Duran, una persona que consideradem l'anima de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, ha denunciat als jutjats d'inca les Finques de Ca Na Borrasa i Muntanya.

A la Finca de Ca na Borrassa per ocupació d'un bé públic i discriminació als capacitats.

La finca de Muntanya per construcció d'una pared il·legal i discriminació als discapacitats.

Podeu llegir el text de ambdues denúncies integrament a l'apartat de Albums del Blog, concretament a la carpeta que fa referència a la carretera vella de Lluc.

 

 

Cala Carbó no té preu.

camins | 09 Maig, 2007 11:35 |

Pollença a estat coneguda i reconeguda pels visitants com un entorn de alt valor paisatgístic, amb un interès cultural i patrimonial important, però desgraciadament el consum desmesurat del territori està aconseguint minvar els valos paisatgístics de Pollença amb la pèrdua que això comporta en la qualitat de vida dels ciutadans del municipi.

De les darreres "desgràcies" en quest aspecte volem remarcar-ne dues, el fet que la Comisió Insular de Urbanisme a dia 26 d'Abril de 2007 en l'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença al POOT (amb anys de retard) i amb els vots de PP i UM permetes primer tornar declarar zona urbana Cala Carbó i segon permetre incrementar les places turístiques a Formentor de les 250 actual a 350 places.

Tan a Formentor com a Cala Carbó s'ha de primar el paisatge, descartant fer edificis emblemàtics, així com noves urbanitzacions que omplin la nostra costa de ciment.

La qualitat del nostre municipi no s'aconsegueix creant noves places hoteleres, sinó millorant el servei i posant en valor el nostre paisatge, recuperant rutes excursionistes, donant a conèixer la realitat pròpia del municipi i prenent mesures que facin d'aquest un poble més respectuós amb el nostre enotorn.

Per això també volem demanar que es facin passes per garantir l'accés al Camí pel coll de Siller, doncs l'ajuntament de Pollença va arribar a un acord amb la propietat de la finca confrontant amb el camí, i aquests garantien pas durant 24 mesos, però en cas de no arribar a cap solució tancarien, esperem que l'ajuntament estigui fent passes en aquest sentit.

Per tot això, volem expresar el nostre rebuig a la posiblilitat de noves construccions  tan a Formenttor com Cala Carbó, i esperem que es variïn els acords ja esmentats, en benefici de la preservació de uns valos paisatgístics estimats per tots els pollencins i forans, i encaminades a garantir una bona qualitat de vida.

 

AMICS DE CALA CARBÓ I PLATAFROMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Gran Diada per la llengua i l'autogovern.

camins | 01 Maig, 2007 18:43 |

 El proper dia 5 de Maig a la plaça major de Palma, a les 18 hores.

Gran festa amb Els Pets i Anegats.

A les 17 hores desfilada TOT MALLORCA PER LA LLENGUA, a la Plaça de Espanya.

A les 17 hores animació infantil amb Cucorba a la Plaça Major i també a la plaça Major a les 17.30 Ballada Popular amb m,úsica Nostra, arribada del Correllengua 2007 i acte central gran festa amb ELS PETS I ANEGATS.

També hi haurà : actuació castellera, fira d'entitats, gató gegant, pa amb sobrassada per tothom, coreografia del SUS Mallorca, Collage de les Escoles Mallorquines, performance a càrrec de la Comissió intercultural, acció poètica amb Fartdart, desfilada amb xeremiers, batucades, caparrots, gegants, bestiari, dimonis...

També o podeu consultar a la Web www.ocb.cat

Ja sabem que no tractam de camins en aquest cas, però cal fer camí per la nostra llengua. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb