Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Comunicat Excursió carretera vella de Lluc

camins | 22 Abril, 2007 21:49 |

 

Bon dia a tots i totes. Gràcies per haver vingut. També volem donar les gràcies a totes les associacions i entitats que ens donen suport: secció de Muntanya de Pollença, Tramuntanya, Iniciativa Ciutadana per Pollença, GOB, GEM, Associació de Cavallistes en defensa de Camins i rutes Públiques, Maulets, GADMA; Grup Excursinista de Vilafranca, Grup Excursionista Es Cabrits de Felanitx, Grup Nord, Mountain Wilderners de Catalunya, Lobby per La Independència. Així com als partits polítics que ens recolzen:PSM,EU, Els verds,PSOE,ERC i Bloc per Mallorca.

Ja sabem que sou gent acostumada a anar d'excursió i per tant no fa falta recomanacions, però com  aquesta és un poc especial us volem recordar tant als grans com als petits que no heu de sortir del camí. En cas de tenir alguna necessitat ineludible feu com els moixos, no s'ha de notar que em passat. També cal recordar que hem de tornar tot el que duim. Gràcies.

 COMUNICAT

 

Anomenem aquesta excursió REIVINDICATIVA per:

Primer.- Reivindicar l'ús daqiuest camí per una raó molt senzilla, ÉS PÚBLIC, pagat amb dobles de tots els contribuents des de temps immemorials, de fet les primeres motícies que es tenen d'aquest camí daten de l'ordre del temple, on es diu que és un camí públic. Per tant no l'ús ni el domini es pot donar als propietaris de les finques per on passa.

Segon.- Mostrar el nostre rebuig a les subvencions atorgades pel Consell de Mallorca als propietaris de les finques de "La Querència", "Ca Na Borras" i "l'Empeltada", dóna't que unes persones que furten un camí públic, no poden rebre a més dobles per fer-ho. Reclama'm des d'aquí, al Consell de Mallorca, que es deneguin aquestes subvencions i, en cas de haver-se ja lliurat els doblers, reclamar-ne el seu reintegramen. (Si ens o demaneu podeu emplenar instàncies que em preparat en aquest sentit, que membres de la Plataforma recollirem i farem arribar al Consell Insular).

Tercer.- Reivindicar que els càrrecs públics defensin els interessos i propietats públiques, abans que els interessos privats o de partit.

Quart.- Recordar que la finca de l'Empeltada està incomplint un decret de Batlia del 25 de Maig de 2006 pel qual li ordenava l'obertura de les barreres. Amb els seu tancament, doncs, està infringint la legislació i desacatant a l'autoritat. Per tant no hauria d'haver rebut mai cap subvenció del programa Mallorca Oberta del Consell Insular de Mallorca. Podeu consultar les dites subvencions al BOIB núm. 116 de 2006.

Cinquè.- Per tot això exigim l'obertura immediata de la carretera vella de Pollença a Lluc, la seva recuperació, restauració i conservació com a patrimoni cultural i paisatgístic de la nostre terra, així com la regulació del seu ús.

 

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Pollença, 22 d'Abril de 2007.

Excursió per la Carretera vella de Pollença a Lluc.

camins | 01 Abril, 2007 13:43 |

Dia 22 d'Abril a les 9 30 ens veurem al pont Roma per realitzar l'excursió de Pollença a LLuc per la carretera vella.

 

Un altre punt de trobada serà al pi de son grua, a les 11 del mati, que és troba just al punt kilomètric 5,30 de la carretera Ma-10 Pollença a Lluc.

Veniu d'excursió per defensar l'obertura d'aquest camí públic.

Us i esperam a Tots.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb