Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Subvencions per tancar camins públics? i II.

camins | 31 Març, 2007 12:11 |

Al BOIB número 144 de 2005 i trobam altres dades interessants.

A lessubvencios del Programa Mallorca Oberta del 2005.

Dues finques que actualement tanquen  la carretera vella de Lluc foren beneficiades amb les subvencions, concretament foren Ca Na Borrass amb 1.582 euros i la finca de la Querencia amb 3.730 euros.

Per altre banda El Pujol també en fou beneficiat, amb 3.330 euros.

Una altre sorpresa és trobar-hi a Manacor la finca de Es fangar, amb un total de 26.859 euros.

Així doncs, pareix ser que el programa Mallorca Oberta del Consell Insular, serveix per premiar als tancadors de camins públics.

Subvencions per tancar camins públics?

camins | 30 Març, 2007 11:53 |

Des de la Plataforma Pro camins públics i oberts volem mostrar la nostra sorpresa per la localització de subvencions per part del Consell Insular de Mallorca a les finques de L'empeltada, La Querencia i Ca Na Borrassa, totes elles implicades en el tancament del camí públic de la Carretera Vella de Pollença a Lluc, aquestes subvencions es troben el el programa de subvencions del Consell Insular de Mallorca, anoment "programa Mallorca Oberta", tota una contradicció, quan veiem com aquestes subvencions són en ocasions atorgades pel tancament de finques.

La finca de l'Empeltada ha rebut subvencions a nom d'una societat anomenada Rustic-Rafal SL, i aquesta societat acumula en total 52.988 euros en subvencions del esmentat programa, 18.183 euros d'aquests per la finca de l'Empeltada, quan la finca està denunciada pel tancament de la carretera vell de Lluc.

La finca de "La Querencia" també una de les que tanca la carretera vell de Lluc, rep mitjançant una Societat Limitada, un total de 22.569 euros en subvencions de l'esmentat programa. Això o Trobem al BOIB número 116 de 17-8-2006.

La Finca de Ca Na Borrassa, per la seva banda rep en concepte de tancamet 4.884 euros d'aquestes subvencions.

Per més sorpreses mirau el BOIB 144 de 2005.

Camí de Ternelles, qui o regula?

camins | 23 Març, 2007 13:02 |

Desprès de aprovar una proposta de regulació clarament restricitva(màxim de 20 persones dia), el camí de Ternelles contiuna tancat i regulat per la propetat de la finca.

Des de la plataforma em pogut comprovar com en arribar a la barrera de la finca de ternelles, els guardes tenen instruccions de la propietat de limitar el pas a gent de Pollença, la gent de fora de Pollença segons els guardes, o ha de sol·licitar previament a la fundació March. sempre i quan no hi hagi la senyora de la finca (paraules textuals), en aquest cas, no permeten l'acces per un camí, classificat pel PGOU de Pollença com a camí públic peatonal, fet ratificat pel Tribunal suprem en sentència de Setembre del 2001.

Per tot això ens demanam, que espera l'ajuntament i el consell insular de Mallorca, per regular l'ús de aquest camí?

Camí vell de Lluc pel coll d'en patró.

camins | 20 Març, 2007 09:08 |

 El camí vell de Lluc pel Coll d'en patró a més, és l'enllaç entre el camí vell de pollença i el d'Alcúdia per accedir a Lluc. El seu inici coincideic amb el camí de can Bosch i el seu final amb el camí de Can Romí, prop de les cases de Can Romí.

Actualment es troba tancat o amb dificultat de pas a almenys 7 punts:Amb reixes, una barrera tancada prop de Can Alordes, portells i també cal dir que a la Finca de Can Guillo, s'ha alçat paret per tots els costats, impedint així el pas i furtant el camí.

A més en alguns llocs la vegetació ha tapat el camí.

Algunes ressenyas històriques ens indiquen el següent: "el primer camí de Pollença a Lluc que està documentat és de 1340. El traçat més antic que es coneix s'agafava vora l'església del roser Vell, pr Can Alordes i atravessant la Serra de la Coma pel Coll d'en Patró, seguia per Can Guilló, Can Serra i son Marc".

Nosaltres desprès d'un any de sol·licitar mitjançant una instància a l'Ajuntament de Pollença la seva recuperació, tornam demanar en aquesta ocasió publicament la recuperació d'aquest camí, que a més en gran part és empedrat, per tant gaudeix de valor patrimonial.

 

Recordatori: Demà membres de la plataforma parlaran a Radio Pollença 107.9 de la problemàtica de camins.

Conferència a càrrec de Toni Gorries.

camins | 08 Març, 2007 15:02 |

Amb el títol "Excursionisme i Camins", la secció de Muntanya del Club Pollença organitza la xerrada a càrrec de Antoni Gorries Duran, que tindra lloc al soló d'actes del Cluc Pollença el proper 30 de Març a les 21 hores.

Donada la feinada que du a terme en Toni, en quan a recerca de documentació arxivistica, per dotar de informació concluent als camins públics que es troben amb dificultat de pas, consideram prou interessant aquesta conferència,

 Així des de la plataforma, volem emplacar a tothom a assistir a aquesta convocatoria.

 

Dia 30 de Març a les 21 hores.

Al saló d'actes del club Pollença.

Carta al Batle de Pollença.

camins | 02 Març, 2007 12:00 |

Antoni Gorrias ha fet arribar aquesta interessant carta, dirigida al Batle de Pollença:

 

Desprès d'haver -li demanat per escrit que procedís a la seva obligació de fer complir el decret de batlia de data 25 de Maig de 2006, i fer obrir el tancament il·legal de la carretera vella de Pollença a Lluc, que hi ha a la finca de l'Empeltada, i no haver fet obrir, i per tant col·laborau amb la disciminació als discapacitats, que no podem fer ús d'una via pública mentre que els vianants si ho poden fer.

El vostre ajuntament entra dins la nòmina negra dels denunciats davant el defensor del poble per discriminació als discapacitats. Les properes mesures si continua la situació seran evidentment d'ordre juridiscional, doncs em neg rotundament a patir discriminacions dels meus drets fonamentals pel fet de ser discapacitat en un 76%.

El fet de no ser capaç de fer complir un decret de batlia en 8 mesos demostra una ineficàcia tremenda i una burla al nostre col·lectiu i a la llei 51/2003.

ës cert que el que desobeeix l'ordre d'obertura del tancament il·legal, i per tant responsable directe de la discriminació, tè certa responsabilitat en la construcció del centre de dia de Pollença?, si és així estam arreglats! Els infractors beneficiats, els febles discriminats...

Antoni Manual Gorrias Duran

Des de aquí, el nostre suport a Toni, persona que a més a fet una feinada en la trobada de documentació per certificar la titularitat pública de molts camins, i una excel·lent persona.

Recordar que el proper 30 de Març, serà al local del club Pollença a partir de les 21 hores, per impartir una conferència referent a excursionisme, organitzada per la secció de muntanya.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb