Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Recurs d'Alçada (Ternelles)

camins | 28 Setembre, 2006 12:39 |

 

Desprès de veure com el Consell Insular de Mallorca, manté la proposta de regulació a només 20 persones diaries del camí de Ternelles, en data de 25 de Maig em decidit interpossar recurs d'alçada.

Així doncs, seguirem treballant per acordar un ús raonable d'un camí que a més té prou documentació per certificar que es tracta d'un camí públic.

Plataforma pro camins públics i oberts

Pollença, 28 de Setembre de 2006.

Font de Muntanya

camins | 11 Setembre, 2006 09:50 |

Tenint coneixemant que a la Font de Muntanya, una de les visites obligades pel que transita la carretera vella de Pollença a Lluch a sofert actes que calificam com a vandàlics, com poden ser esbaldrecs provocats de pedres, tirar fems a aquesta font... i per això volem fer públic el nostre rebuig total a aquests fets i cofiam que les institucions treballin posant les infraestructures adients per evitar casos com aquest.

Així, col·laborarem e la mesura de les nostres possibilitats i sempre denunciarem no només tancaments de camins públics de manera irregular, sinó també actes vandàlics que afectin tan camins públics com propietats privades.

Volem a mes sortir  pas a  persones que volen lligar la defensa dels camins públics amb actituds poc cíviques, el fet que algunes persones no respectin el nostre entorn no pot justificar mai que es furtin de manera  il·legal  camins de titularitat pública, així doncs també aprofitam per tornar denunciar el tancament de La carretera vella de Lluc al municipi de Pollença, on els propietaris de les finques de l'empeltada i ca l'herevet, incomplint un decret de batlia del 25 de Maig del 2006 s'apropien i tanquen aquest emblemàtic camí.

Així doncs, recorda'm que nosaltres ens trobam devora els que mantenen una actitud cívica, però en front d'aquells que de manera il·legal s'apropien injustificadament de camins públics, com també d'aquells que tenen una actitud poc respectuosa amb els nostres camins i amb les propietats que confronten aquests.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

camins a Pollença

camins | 10 Setembre, 2006 21:30 |

La platafroma pro camins públics i oberts a Polençadesprès de nou messos de posar-se en funcionament veu com la necessitat d'un grup de pressió es fa palesa.

Així la carretera vella de Lluc segueix tancada malgrat un decret de batlia del 25 de Maig del 2006. altres exemples sòn l'exemple de regulació absurda al camí de Ternelles, amb una proposta de limitar el pas a 20 persones diaries. El camí del Coll de Siller que desprès de les denuncies per part dels regidors del Psm a Pollença, així com la tasca de documentar aquest camí per membres de la plataforma, permet actualment transitar aquest camí mentre l'ajuntament manten un expedient de recuperació en proces. Un altre cas ès el de La Fortelesa d'albercuis, bé d'interès Cultural (BIC) que no tè un regim de visites establert, quan li pertoquen quatre visites mensuals, a mès ens demanam per on s'accediria, doncs el camí ès tancat.

Volem cel·lebrar per altra banda l'anunci per part del Consell Insular de Mallorca de la recuperació del camí vell de Far, conegut com a camí de la reina, amb l'intenció segons ens diuen de incorporar-lo a la ruta de pedra en sec, així mateix esperam que això provoqui la neteja dels arbres caiguts al temporal de Novembre de 2001, així com que s'aturi l'espoli de moltes pedres d'aquest camí.

Seguim sense tenir resposta a cap de les al·legacions presentades a l'ajuntament de Pollença, i esperam que es faci efectiva una publicació dels camins del nostre municipi, així com volem confiar amb la inmediata aprovació del cataleg, doncs pareix ser que ja es van contestant les al·legacions per part dels tèncins.

Noslatres seguirem treballant per provocar la inmediata actuació del nostre Ajuntament en obrir els camins indegudament tancats i per demanar millores en els nostres camins públics.

La plataforma no descarta emprendre les accions que consideri oportunes per tal de recuperar els camins furtats de manera il·legal.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS POLLENÇA. 10 de Setembre de 2006.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb